Twee nieuwe digitale infoborden

Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2024
infoborden

Ter hoogte van parking Vlaskouter en de Brugsesteenweg staan twee gloednieuwe digitale infoschermen. Deze worden gebruikt om inwoners op de hoogte te brengen van de belangrijkste nieuwtjes in de gemeente Kuurne maar ook lokale handelaars krijgen de mogelijkheid om te adverteren.

Wellicht heb je ze al opgemerkt als je Kuurne doorkruist? Sinds vrijdag staan twee gloednieuwe LED-schermen op twee strategische locaties in onze gemeente: parking Vlaskouter richting Tramstatie, een belangrijke toegangsweg voor onze handelskern, en de Brugsesteenweg ter hoogte van de groenzone voor de Sint-Pieterskerk. 

Deze digitale infoborden kwamen tot stand dankzij een samenwerking met commerciële partner Cityscreens. Cityscreens investeert in de aankoop van de schermen, het onderhoud en de plaatsing op het grondgebied van Kuurne. Het gaat om hoogwaardige LED-schermen, die weinig elektriciteit verbruiken en zich automatisch aanpassen aan het omgevingslicht.

De zendtijd wordt gelijkmatig verdeeld tussen de gemeentelijke informatie en advertenties van lokale handelaars via City Screens. De informatieschermen zullen boodschappen tonen tussen 6 uur ’s morgens en 23 uur ’s avonds waarbij elke zes seconden een nieuwe boodschap verschijnt. Hierbij wordt een gemeentelijk initiatief (evenement, hinder, project, noodsituatie? …)  telkens afgewisseld met een commerciële boodschap van een Kuurnse ondernemer.

Burgemeester Francis Benoit, bevoegd voor communicatie: “Met de plaatsing van deze schermen willen we onze eigen communicatie nog verbeteren. De nieuwe technologie van de schermen zorgt ervoor dat we ook afbeeldingen haarscherp kunnen tonen. Ook organisatoren en  lokale ondernemers krijgen de kans om aanwezig te zijn in het straatbeeld.”

Schepen van economie Bram Deloof: “Alleen onze eigen handelaars kunnen adverteren. Dat zorgt ervoor dat de concurrentiepositie van onze Kuurnse handelaars versterkt wordt. Lokale ondernemers die een advertentie op het scherm willen plaatsen, kunnen contact opnemen met Cityscreens. Elke handelaar wordt hier binnenkort van op de hoogte gebracht. De borden staan op strategisch goede plaatsen en bieden dus een meerwaarde voor onze handelaars. ”

Samen met Cityscreens selecteerden we deze plaatsen waar veel voorbijgaand verkeer is en de veiligheid niet in het gedrang komt. Naast deze nieuw twee schermen, zijn nog twee oude lichtkranten actief in de Kattestraat en in de Boomgaardstraat. We bekijken op termijn of we deze ook laten vervangen of verwijderen. 

Geïnteresseerden die een advertentie op het scherm willen plaatsen, kunnen rechtstreeks contact opnemen met City screens via info@cityscreens.be of telefonisch via 0474 99 91 89.